VI KAN OGSÅ HJELPE DEG MED
IMPORT AV BIL FRA JAPAN

***OPPDATERING ANGÅENDE IMPORT 27.12.2022:Vi får mange forespørsler om import for tiden, og blir derfor nødt til å legge ut litt informasjon her:
Grunnet situasjonen med Russland/Ukraina og Covid-19 er det for tiden en del forsinkelser og begrensninger. 
Det går for tiden INGEN skip fra Japan til Norge, alternativt kan biler sendes til Belgia. 
Det er også store svingninger i pris og valuta, derfor kan det ta noe tid før man får tilbakemelding angående pris. 
Vi ber om forståelse for dette, og gjør så godt vi kan for og hjelpe dere.

-------

Vinteren 2020/2021 begynte vi å se på mulighetene for å importere biler fra Japan. Etter mye lesing, leting og mailer besluttet vi at dette var noe vi ønsket å prøve ut.


I April 2021 ble vi tilsendt et tilbud på en 4-dørs Nissan Skyline R34 fra en eksportør i Japan. Dagen etter ble kontrakten skrevet, og pengene sendt. Etter 2 måneder med nervøs venting ble bilen utlevert på Drammen Havn, og vi kunne ikke vært mere fornøyd!


Vi har beholdt kontakten med den samme eksportøren, og har klart å få til en eksklusiv avtale som gjør at vi har muligheten til å kjøpe bil direkte fra auksjon i Japan. 

ØNSKER DU Å IMPORTERE EN BIL?
Via auksjonshusene i Japan har vi alltid tilgang på et bredt utvalg biler i alle prisklasser. Alle biler som selges på disse auksjonene blir grundig undersøkt, og selges med tilstandsrapport fra uavhengige kontrollører så man er trygg på bilen man får er i den tilstanden man forventer, eller bedre.

Etter kjøp av bil vil vår eksportør ta den med til sitt verksted hvor den får en grundig rengjøring, og alt papirarbeid utføres. Deretter blir bilen sendt med første ledige skip, og dokumentasjon på bilen sendes til oss via rekommandert post.

Ta kontakt for å importere din japanske drømmebil i dag! 

Registrering
Registrering av biler fra Japan er ikke det enkleste i Norge. Vi har følgende løsninger:

- Bevaringsverdig kjøretøy. Vi har mulighet til å registrere de fleste biler fra Japan som bevaringsverdige i Norge. Dette vil si at bilen ikke kan forandres konstruktivt eller utseendemessig, men man vil ikke få bruksbegrensning. Tidsriktige modifikasjoner er lov med godkjennelse fra SVV.

- Registrering via EU land. Bilen fraktes fra Japan til et annet land i EU for registrering. Vi benytter oss av et anerkjent selskap i Polen for typegodkjenning og registrering. De tar seg av jobben og frakter bilen videre til Norge, hvor vi tar over jobben med å fullføre registreringen.

- Decleration of Conformity. I noen svært få tilfeller er det mulig å "kopiere" en tilsvarende bil som allerede er registrert sin typegodkjenning, og registrere bilen ut fra det. Dette krever et dokument fra autorisert personell hos fabrikant eller importør, og er derfor vanskelig å få til. Denne metoden benyttes ofte på europeiske biler som er ny-solgt utenfor EU. 

Ved forespørsel om import legg gjerne ved så mye informasjon om dine ønsker som mulig, slik at vi enklere klarer å finne riktig bil til deg!  

KONTAKT OSS HER