SPØRSMÅL OG SVAR

Her kan du finne svar på spørsmål vi ofte får. Er det noe annet du lurer på kan du kontakte oss via skjemaet nederst på siden.

Hvilken garanti får jeg?

Vi garanterer for at optimaliseringen gir den effekten vi oppgir, og vi gir garanti på jobben vi utfører, f. eks. dersom noe skulle gå galt under optimaliseringen. Er du misfornøyd med resultatet? Da fjerner vi tuningen helt gratis.

Er optimaliseringen trygg for bilen?

Ja. Optimaliseringen frigjør bare det potensialet som allerede finnes i motor, og er ikke skadelig for bilen såfremt man følger servicer og vedlikeholdt etter produsentens anvisninger.

Må jeg melde fra til SVV eller forsikringsselskapet?

Det er bileiers ansvar å melde fra til Statens Vegvesen og forsikringsselskap. Når dette er sagt vil man ikke få godkjent vår optimalisering pr dags dato grunnet vanskelige lovverk.

Mister jeg nybilgarantien?

I de aller fleste tilfeller mister man garantien for motor og drivverk. Garanti for øvrige deler blir stort sett bevart.

Hvorfor fikk kompisen min høyere effekt enn meg?

Alle biler er forskjellige. Store deler av moderne biler består blant annet av mange adaptive komponenter, som vil si at bilen tilpasser seg hver enkelt sjåfør sitt kjøremønster. I tillegg til dette er det alltid små variasjoner fra fabrikk, og motorene slites ulikt.

Kan man optimalisere en helt ny bil?

Ja, det kan man absolutt. Når det er sagt ønsker vi at bilen er kjørt minimum 10-15 000km for at vi skal være sikre på at motoren er greit innkjørt.

Hvor lang tid tar optimaliseringen?

Dette varierer på hvilken metode vi må bruke. I de fleste tilfeller kan vi gå inn i styreenheten via OBD kontakten, da er jobben som oftest gjort på under 1 time. I andre tilfeller må vi koble oss direkte inn på styreenheten, dette tar noe lenger tid.

Optimaliserer dere girkassen samtidig?

Nei. Moderne girkasser er adaptive og klarer selv og tilpasse seg den nye effekten. Vi nullstiller alltid verdiene som allerede er lagret på girkassen, så den skal få muligheten til å lære seg opp helt på nytt. Vi kan optimalisere mer sportslige girkasser som DSG og ZF, men dette er en egen tjeneste.

Tåler girkasse og drivverk optimaliseringen?

Ja. Vi vil aldri legge inn mer kraft enn alle komponenter på bilen tåler. All vår software er utviklet av dyktige teknikere på dynobenk, og er grundig testet. I tillegg til dette har vi god oversikt på hva de ulike bilene og komponentene tåler når vi utvikler software.

Har du et annet spørsmål? Skriv til oss her.